Lokalno vrijeme
Naslovna
O savezu
Statut i zakonska regulativa
Live kamera Blidinje
Kako postati radio amater
QAP magazin
Oglasi
Kontakt
Korisni linkovi
Tjedne DX info
DX Cluster
Vremenska prognoza
Mostar
---
Mostar °C | Sarajevo °C | Banja Luka °C | Split °C | Zagreb °C


 
Naslovna
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • Hrvatski
  • English
Susreti radio amatera ZRHB 2014
blid01Održani su 20.Susreti radio amatera ZRHB 2014. Bilo je to još jedno ugodno družanje radio amaterskih prijatelja sa radio valova. Ove godine pridružili su nam se gosti iz IARU (9A5W,E70A), HRS-a (9A2HI,9A8A,9A9AA,9A2AA) a tu su bili redovni sudionici i domaćini susreta E73A, E77A, E79A, E77RR, E77EE, E76BM, E76DD, E75BW i mnogi drugi. Šta reći nego ...
 
(16.08.2014)

vidimo se i slijedeće godine na istom mjestu i u isto vrijeme. Više o 20 godina djelovanja ZRHB i samim susretima možete pročitati na internet portalima a sa jednog od njih smo pronašli ovaj tekst:

 Masna Luka i Park prirode Blidinje već po tradiciji u prvoj polovici kolovoza bili su domaćini skupu Zajednice radioamatera Herceg Bosne i njihovih gostiju. Ovogodišnji skup imao je još jednu značajku – obilježavanje dvadeset godina od utemeljenja. Osvrćući se na ovogodišnji skup i jubilej Čapljinac Miro Nikše predsjednik Zajednice radioamatera Herceg-Bosne kaže:
„Prvo okupljanje, prvu smotru imali smo 1994. godine na lokalitetu Masna Luka kod vrela Jasle. Tada smo bili smo smješteni pod šatorima. Na prvoj smotri okupilo se oko 200 sudionika iz BiH, bez obzira na još uvijek ratne prilike od Hercegovine do Posavine, te Hrvatske. Sada smo se nakon dvadeset godina skupili u nešto manjem, ali još uvijek respektabilnom broju, što pokazuje da radioamateri rado dolaze na ove smotre. Na jubilarnim susretima bilo nas je osamdesetak. Imali smo izaslanstvo Hrvatskog radio amaterskog saveza iz Zagreba, a gost nam je bio i Nikola Perčin, član Izvršnog komiteta Internacionalne radio amaterske unije sa sjedištem u Genevi.
Na skup su stigli radioamateri iz Srednje Bosne, Jajca, Žepča, Orašja, cijele Hercegovine…“, naglašava predsjednik Nikše.
U čast dva desetljeća od prvog okupljanja u prizemlju samostana u Masnoj Luci otkrivena je spomen ploča, u znak sjećanja na dane kada je radio amaterstvo bilo jedan od rijetkih načina komuniciranja. Spomen ploču je otkrio Nikola Perčin član Izvršnog komiteta Internacionalne radioamaterske unije.
„Dvadeseta obljetnica je vrlo značajan jubilej, prvo iz razloga što su radioamateri Herceg-Bosne odigrali značajnu ulogu u obrani, a isto tako kroz proteklih dvadeset godina odgojen je niz mladih radioamatera koji su time dobili usmjerenje za budućnost. Nisam bio na prvom okupljanju prije dvadeset godina, međutim prisutan sam već petnaestak godina i mogu reći da Zajednica radioamatera Herceg-Bosne uspješno djeluje“, naglasio je Nikola Perčin.
Uglavnom, članovi Zajednice radioamatera Herceg-Bosne i njihovi gosti, sada se okupljaju i djeluju u tišini, ali svi oni koji su imali prilike koristiti njihove usluge u proteklom ratu, itekako su svjesni njihovog značenja. Reklo bi se – zlu ne trebalo. Umjesto spajanja pokidanih obiteljskih i inih veza, sada ostvaruju kontakte za bodove koji veliko značenje imaju u njihovom, radio amaterskom svijetu

http://www.radio-capljina.com/2014/08/skup-radioamatera-herceg-bosne-u-povodu-dva-desetljeca-od-utemeljenja/

 
« Prethodna   Sljedeća »


^
^ 
E7 Callbook
Zadnje dodano
Sponzor
Reverse Beacon Network
Traži na stranici
Prijava

Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.
Fotografija trenutka
4.jpg
------------------------------
3.jpg
Posjeta od 24.08.2009. god.
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas44
mod_vvisit_counterJučer606
mod_vvisit_counterOvaj tjedan4954
mod_vvisit_counterOvaj mjesec12900
Tko je Online
  © Zajednica Radioamatera Herceg Bosne 2004